JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Kunst met een persoonlijke touch; pimp je favoriete schilderij

Kunst met een persoonlijke touch; pimp je favoriete schilderij

by Nienke, 14/12/2018

In de vorige blog van Betaalbare Kunst op Maat kwamen 6 bekende grootmeesters met hun beroemdste schilderijen aan bod. Heel erg leuk natuurlijk, om deze klassiekers in je bezit te hebben. Je kunt echter ook iets ludieks doen met de oude grootmeesters. Waarom geef je je favoriete schilderij niet een persoonlijke touch? Weten hoe? Dat leggen we je uit in deze blog. Check ook onze werkwijze om aan de slag te gaan met je idee.

Picasso met een persoonlijke touchEen persoonlijke touch, laat de kleuren aanpassen

De eenvoudigste en minst ingrijpende manier om je favoriete schilderij te personaliseren is door de kleuren aan te passen. De beeltenis blijft nagenoeg hetzelfde, maar je kiest voor een uitvoering met je persoonlijke kleurstellingen. Het schilderij van Picasso hierboven, is gemakkelijk aan te passen, zodat het beter bij je interieur past. Je krijgt een grootmeester met een persoonlijke touch in huis, in de kleuren waar jij van houdt.

Sterrennacht in abstracte stijlEen grootmeester in je favoriete stijl

Iedereen met een beetje interesse in kunst, herkent het schilderij ‘Sterrennacht’ van Vincent van Gogh uit duizenden. Het is een kleurrijk schilderij in de typerende stijl van van Gogh. De stijl heeft iets ouderwets, de duidelijke zichtbare dikke penseelstreken waren zijn handelsmerk. Als je het schilderij mooi vindt, maar ongeschikt voor je modern ingerichte huis, dan heeft Betaalbare Kunst op Maat de perfecte oplossing. Je kunt het schilderij in jouw stijl laten naschilderen, met een persoonlijke touch. Zo wordt het bijvoorbeeld moderner of meer abstract. Zoals je hierboven ziet, is het originele werk nog altijd goed te herkennen.

Persoonlijke touch met humorJe favoriete grootmeester met een knipoog

Het doel van veel bestaande kunstwerken kan heel erg verschillen. Kunstenaars proberen toeschouwers te verwonderen, een kijkje in het leven te geven, mentaal te prikkelen, of op het verkeerde been te zetten. Humor werd door de grootmeesters van vroeger niet zo vaak gebruikt. Terwijl humor de kunst juist heel erg aantrekkelijk kan maken. Ironie, sarcasme of oprechte verbazing over een situatie, kan tot grappige effecten leiden. Zo is de selfie in deze hedonistische tijd niet meer weg te denken. De selfie van Vincent van Gogh is daarom een leuke knipoog naar onze realiteit. Het combinatieschilderij van Salvador Dali en de Mona Lisa geeft een bizarre absurditeit weer. Een leuk effect dat je bereikt door humor toe te voegen als persoonlijke touch.

Favoriete schilderij met humorJe zelfportret in een beroemd schilderij

Een andere interessante manier om je favoriete schilderij een personijke touch te geven, is best wel een gewaagde. Je kunt je zelfportret in het schilderij laten verwerken. In het voorbeeld van de Mona Lisa hieronder, zie je dat de achtergrond en de pose grote overeenkomsten vertonen met het oorspronkelijke werk. De toeschouwer kan niet anders dan het origineel in het schilderij herkennen. Het personage is nu alleen niet langer Lisa Gherardini, het eigenlijke model van het schilderij, maar een beeltenis van de huidige opdrachtgeefster.

Het is leuk om te zien hoe verschillend persoonlijke veranderingen kunnen uitpakken. In deze blog staan bijvoorbeeld twee schilderijen die van de Mona Lisa afgeleid zijn. In beide werken zie je het originele schilderij terug, terwijl de uitvoering totaal anders is.

Het schilderij bovenaan deze blog, is gebaseerd op ‘Het meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. Het originele werk is goed te herkennen. Door deels een eigen beeltenis te gebruiken, het schilderij te moderniseren en van tekst te voorzien, wordt het een super persoonlijke uitvoering van een echte klassieker.

Gepersonaliseerde Mona LisaJa, leuk! Maar hoe krijg ik het voor elkaar?

Heb jij een idee om je favoriete schilderij aan te vullen met een persoonlijke touch? Probeer dit dan zo goed mogelijk te verwoorden in de omschrijving op het aanvraagformulier van Betaalbare Kunst op Maat. Voeg een foto of voorbeelden met je favoriete schilderstijlen toe om je opdracht te verduidelijken. Geef aan welk formaat schilderij je zou willen hebben, stuur je aanvraag op en krijg binnen enkele uren de verwachte prijs te horen.

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top