JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Altijd al een Rembrandt willen hebben? Laat het werk van een grootmeester naschilderen

Altijd al een Rembrandt willen hebben? Laat het werk van een grootmeester naschilderen

by Nienke, 01/12/2018

Sta jij in musea te likkebaarden bij de schilderijen van een bekende grootmeester? Raak je niet uitgekeken op de werken van Rembrandt, da Vinci en van Gogh? Dan hebben wij de oplossing voor je: laat je favoriete grootmeester naschilderen door een van de kunstenaars van Betaalbare Kunst op Maat. Mét de mogelijkheid om persoonlijke touch aan te brengen. Hieronder worden een aantal beroemde werken van ‘s werelds bekendste kusnternaars beschreven.

Grootmeester da Vinci naschilderenMona Lisa, Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci schilderde tussen 1504 en 1509 de Mona Lisa. Dit schilderij is een van de bekendste schilderijen in de wereld. De dame op het schilderij is waarschijnlijk Lisa Gherardini, de vrouw van opdrachtgever Francesco del Giocondo. Grootmeester Leonardo da Vinci schilderde het portret om te vieren dat de bouw van het nieuwe huis afgerond was én omdat de tweede zoon van de familie del Giocondo was geboren. De populariteit van het schilderij ‘de Mona Lisa’ is nog steeds ongekend hoog. Het werk trekt dagelijks duizenden bezoekers.

Vincent van Gogh naschilderenDe Sterrennacht, Vincent van Gogh

Het schilderij ‘de Sterrennacht’ hangt in het Museum of Modern Art in New York. Het schilderij is een weergave van het nachtelijke uitzicht van Vincent van Gogh gekoppeld aan herinneringen. De grootmeester droomde vaak weg bij het kijken naar de sterren. Hij zag sterren als plaatsen op een routekaart, alleen nam je niet de trein om de verschillende plaatsen te bezoeken, maar werd je van ster naar ster vervoerd door de dood. Dit wereldberoemde schilderij geldt als toetssteen voor alle opvolgende expressionistische schilderkunst.

Munch, De SchreeuwDe Schreeuw, Edvard Munch

In 1893 schilderde de Noorse grootmeester Edvard Munch het werk ‘de Schreeuw’. Het schilderij is een expressie van de wanhoop die Munch voelde nadat zijn moeizame en pijnlijke affaire met de getrouwde Millie Thaulow beëindigd werd. Een tweede verklaring voor de wanhoop die het schilderij uitdrukt, is de zelfmoord van een van de beste vrienden van Munch. Iedereen die langere tijd naar dit schilderij kijkt, voelt het afgrijzen en de ellende waaronder Munch gebukt ging. De emotionele kwelling spat van het doek af. Niet de meest opwekkende grootmeester om na te laten schilderen, maar wel een spraakmakende.

Grootmeester Vermeer naschilderenHet meisje met de Parel, Johannes Vermeer

Het schilderij ‘Meisje met de Parel’ stamt uit 1665-1667. Vermeer schilderde gedurende zijn leven veel portretten, waarbij de modellen vaak anoniem bleven. De verwachting is dat de dochter van Vermeer model stond voor dit werk, maar dat is door Vermeer nooit bevestigd. Het meisje op de afbeelding kijkt onbevangen naar de toeschouwer en legt op die manier gemakkelijk contact. Het originele doek hangt in het Mauritshuis in Den Haag. Het Mauritshuis gaf in 1995 het schilderij de huidige naam. Achteraf gezien lijkt het erop dat de ‘parel’ die zichtbaar is op het schilderij waarschijnlijk geen echte parel is. Desondanks is de naam tot op heden behouden gebleven.

Picasso, Guernica namakenGuernica, van grootmeester Pablo Picasso

In 1937 schilderde Picasso in opdracht van de overheid een schilderij dat de pijn van eerder doorgemaakte oorlogen uitbeeldt. Het schilderij ‘Guernica’ is gebaseerd op bombardementen op de stad Guernica tijdens de Spaanse burgeroorlog. De stad werd tijdens dit bombardement grotendeels verwoest. Het schilderij is niet realistisch geschilderd, Picasso wilde slechts het gevoel van paniek weergeven. Op het schilderij zie je onder anderen een moeder en een kind, die symbool staan voor het verdriet voor alle gesneuvelden. Het getoonde paard drukt angst uit, een symboliek voor de onschuldige slachtoffers. Alle gesneuvelde soldaten worden herdacht door middel van de man met het afgebroken zwaard.

Volharding der herinneringDe volharding der herinnering, Salvador Dali

Salvador Dali schilderde ‘de Volharding der Herinnering’ in 1931. Het surrealistische werk stelt een droomlandschap voor, waarin drie slappe klokken te zien zijn. Dali wilde met het schilderij waarschijnlijk uitdrukking geven aan de betrekkelijkheid en het verval van tijd. Tijd staat misschien minder vast dan mensen denken. Een andere verklaring voor de weekheid van de klokken is de verwijzing naar seksuele verandering in het leven van Dali. Dali zelf gaf echter nooit een verklaring voor zijn schilderwerk.

Lang niet alle bekende schilderijen van beroemde schilders zijn een positieve en opgewekte weergave van de werkelijkheid, maar ze zijn wel enorm intrigerend en spraakmakend. Alle reden om ze wel in overweging te nemen als je op zoek bent naar een bijzonder schilderij of een nageschilderd werk van een grootmeester. Heb je hulp nodig bij je keuze? Aarzel niet en neem contact met ons op of kijk wat jouw opdracht ongeveer gaat kosten.

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top