JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Tien voorbeelden van een betaalbaar schilderij op maat

Tien voorbeelden van een betaalbaar schilderij op maat

by Nienke, 09/07/2018

Door de ontwikkeling van digitale fotografie kun je bij steeds meer bedrijven afbeeldingen op groot formaat bestellen. Je kunt foto’s in allerlei verschillende afmetingen laten drukken op canvas of hout. Een persoonlijk foto schilderij op maat boven je bank is natuurlijk harstikke leuk, maar er zitten wel wat haken en ogen aan dit proces. Zo moet je zeker weten dat je fotobestand groot genoeg is om op formaat scherp af te drukken. Bovendien moet de kwaliteit van de uiteindelijke afdruk voldoende zijn om te voorkomen dat de kleuren van je foto vervagen of veranderen.

Een interessant alternatief voor deze vorm van kunst op maat is het laten naschilderen van je foto. Of het nu een foto van je huwelijk, je huisdier of je favoriete schilderij is, bijna elke foto komt in aanmerking. Betaalbare Kunst op Maat werkt samen met meerdere ateliers, waardoor jij van je foto een prachtig schilderij op maat kunt laten maken voor een acceptabele prijs. Geen gedoe met een minimum aan pixels of soorten bestanden, maar gewoon binnen afzienbare tijd een uniek maatwerk schilderij van jouw lievelingsfoto.

Kunst op maat

Ben je benieuwd waar onze klanten maatwerk schilderijen van laten maken? Wat dacht je van:

1. Een luxe schilderij van je mooiste trouwfoto

Waarschijnlijk heb je van de fotograaf die je trouwdag vastlegde een prachtig fotoboek gekregen. Een leuke herinnering, die het grootste gedeelte van de tijd ligt te verstoffen in de kast. Die ene prachtige foto waarop jullie beiden stralen van geluk, of dat intieme kiekje waarop jullie liefde voor elkaar te zien is, nodigt echter juist uit om gezien te worden. Geef ons de opdracht en wij maken van jouw mooiste trouwfoto een stralend maatwerk schilderij voor in je huiskamer of boven je bed.

Kunst op maat - trouwfoto
2. Een persoonlijk cadeau

Sommige gelegenheden vragen om een bijzonder cadeau. Denk aan een zilveren of gouden huwelijk van je (schoon)ouders, je kind dat zijn eerste huis heeft gekocht, het afstuderen van je beste vriend(in), of die gewaardeerde collega die na 40 jaar trouwe dienst de werkplek verlaat. Een speciaal, doordacht cadeau laat zien dat je de ontvanger altijd naar waarde hebt geschat. Door een schilderij op maat aan te bieden, kun je iemand iets heel persoonlijks geven. Je zult zien dat je cadeau zeer goed ontvangen wordt.

Maatwerk - portret kind
3. Een (zelf)portret schilderij op maat

Ben jij iemand die zichzelf durft te laten zien? Heb jij een sensuele foto van jezelf, of juist eentje die je identiteit of persoonlijkheid perfect weergeeft? Door een ‘selfie’ na te laten schilderen krijg je echt iets exclusiefs in huis. De uitstraling van een schilderij is toch net wat luxer dan die van de gemiddelde gedrukte canvas afbeelding. En met een filter naar keuze geven we jouw zelfportret, of het portret van je partner of kind(eren) een artistieke twist.

Kunst in opdracht - zelfportret
4. Je liefste huisdier

Veel dierenliefhebbers hebben grappige of ontroerende foto’s van hun huisdier. Voor iedereen die een speciale band heeft met zijn dier kan een nageschilderde foto bijzondere waarde toevoegen aan het interieur. Of het nu je trouwe hond is, je paard, of een foto die je maakte tijdens die exclusieve safaritocht, een dierenschilderij brengt het buitenleven je kamer in.

Kunst op maat - huisdier
5. Een maatwerk schilderij van een speciale vakantiefoto

Op vakantie kun je grootse dingen meemaken. Of je liever cultuur snuift of juist een kick krijgt van ongerepte natuur, je vakantiefoto’s laten zien wie je bent. Heb jij ook een prachtige foto van een indrukwekkende zonsondergang boven de tempels van Angkor Wat? Of een landschapsfoto vanuit een luchtballon? Ben jij verzot op die zelfgemaakte skyline van je favoriete stad? Een maatwerk schilderij van een van je mooiste vakantiemomenten laten je gedachten terugkeren naar dat ultieme gevoel van vrijheid. Wat is leuker dan dit moment in de vorm van een maatwerk schilderij te laten vereeuwigen?

Kunst op maat - Vakantiefoto
6. Een schilderij vol actie

Heb jij een foto van jezelf terwijl je die ene ‘killerwave’ bedwingt? Of eentje waarbij je ondersteboven aan een bergwand hangt? Een foto waarop te zien is dat je de benen uit je lijf danst en een spectaculaire backflip maakt op je snowboard? Er zijn vast momenten vastgelegd waar je heel erg trots op bent. Hoe gaaf is het om zo een actiemoment vast te leggen in de vorm van een schilderij? Een tastbare herinnering die je op deze manier nóg langer bij zal blijven.

Maatwerk - ski actiefoto
7. Een abstract schilderij in opdracht

Ben jij iemand die heel specifieke wensen heeft wat betreft je interieur? Heb jij een liefde voor abstracte kunst maar kun je het perfecte schilderij niet vinden? Je kunt bij Betaalbare Kunst op Maat een abstract schilderij in opdracht laten maken. Aan de hand van een voorbeeld én jouw specifieke wensen en aanwijzingen gaan onze kunstenaars aan de slag om je dat gave abstracte schilderij zo na te schilderen dat het perfect past in je huiskamer.

Kunst op maat - abstracte kunst
8. Het werk van je favoriete schilder met een persoonlijke touch

Het kan voorkomen dat je helemaal weg bent van een schilderij, maar dat het qua kleurensamenstelling net liet lekker past in je interieur. Of dat je favoriete schilderij te groot of te klein is voor de ruimte die jij op het oog had. Je kunt dit schilderij na laten schilderen door Betaalbare Kunst op Maat, waarbij je eigen aanpassingen wat betreft formaat aan ons door kunt geven. Onze kunstenaars maken het schilderij bijvoorbeeld kleiner, of gebruiken een door jou opgegeven kleurenpallet. Echt maatwerk dus.

Kunst in opdracht - kunst met eigen touch
9. Een reproductie van een grootmeester

Voor iedereen met een voorliefde van een bepaalde kunststijl of kunstenaar kan het interessant zijn om Betaalbare Kunst op Maat een reproductie van een bestaand werk te laten maken. De werken van grootmeesters zijn meestal onbetaalbaar of gewoonweg niet te koop. De mogelijkheid om een reproductie te maken van bijvoorbeeld ‘De Zonnebloemen’ van grootmeester Vincent van Gogh, maakt dit soort schilderijen een stuk toegankelijker voor het grote publiek.

Reproductie op maat - oude meesters -Starry night10. Een schilderij van je favoriete wereldstad

Ben jij een liefhebber van een stad of plaats? Steden zoals New York, Parijs, Londen, Sydney en Moskou hebben allemaal een beroemde skyline of imposante toonaangevende architectuur. En dat geldt voor een heleboel van andere steden. Gaat jouw hart sneller kloppen van de kleine knusse straatjes in Italië, van de kleurrijkheid van Willemstad of van de bijzondere hangbrug van San Francisco? Betaalbare Kunst op Maat maakt een prachtig maatwerk schilderij van de plaats van je dromen.

Maatwerk - stadsgezichtMaatwerk dus, maar hoe?

Iedereen kan Kunst op Maat laten maken. Als je bij ons een foto of afbeelding wilt laten naschilderen, volg je eenvoudigweg onderstaand stappenplan:

1. De afbeelding

Je kunt je favoriete afbeelding uploaden via het formulier ‘Prijsopgave’. Vervolgens geef je een aantal eisen op wat betreft:

  • Het gewenste formaat, waarbij je rekening houdt met de verhoudingen van de originele afbeelding.
  • Eventuele aanpassingen in de afbeelding die je wilt laten doorvoeren, zoals een andere kleur, of een aanpassing in de achtergrond.
  • Een frame van 2 of 4 cm.
  • Een eventuele baklijst of sierlijst.

Ben je echt niet handig met computers, maar wil je tóch graag een schilderij in opdracht laten maken? Je bent altijd welkom om je afbeelding persoonlijk te overhandigen in onze galerie in Den Haag of een exemplaar mét uitleg en je contactgegevens per post naar ons toe te sturen.

2. Prijsopgave en offerte van je persoonlijke schilderij op maat

Als wij je afbeelding ontvangen hebben, krijg je binnen een dag een prijsopgave in je mailbox. De prijs is vooral gebaseerd op het formaat en de mate van detail. Abstracte schilderijen zijn doorgaans goedkoper en sneller klaar dan gedetailleerde werken. Betaalbare Kunst op Maat levert maatwerk vanaf 199 euro, inclusief btw en verzendkosten.Op het moment dat je ons toestemming geeft om aan het werk te gaan, ontvang je een vrijblijvende online offerte, waarin de uiteindelijke prijs vermeld wordt. We vragen je een aanbetaling te doen van 30%, waarna we je opdracht doorzetten naar de kunstenaar.

3. Tussentijdse beoordeling en verzending

Omdat het schilderen op afstand plaatsvindt ben je niet continu in de gelegenheid om het proces te beoordelen. Dat is lastig, omdat je vast nieuwsgierig bent of het eruit komt te zien zoals jij in je hoofd hebt. Daarom krijg je eventueel vooraf een mock-up (digitaal voorbeeld) te zien. Na ongeveer twee weken krijg je in elk geval een digitale foto van het voorlopige eindresultaat te zien. Je kunt aangeven of je bepaalde aspecten wilt laten veranderen of dat je juist hartstikke tevreden bent.

Normaal gesproken duur het ongeveer vier weken voordat een kunstwerk op maat afgeleverd is. Alleen als je tussentijds veel veranderingen doorgeeft kan het wat langer duren. Je krijgt bericht als het schilderij klaar is. Als we je nabetaling hebben ontvangen, sturen we het kunstwerk op een veilige manier naar je toe. Het schilderij is voorzien van een ophangsysteem, dus je kunt het direct een mooi plaatsje geven.

Verschillende lijsten

Als je je schilderij op maat helemaal ‘af’ wilt maken, kun je tijdens het bestelproces ook een lijst bestellen. Je kunt kiezen uit meerdere standaard baklijsten in verschillende kleuren, houtsoorten en diktes. De baklijst van 3,5 cm dik wordt het meest verkocht en is een veilige keuze als je het niet zo goed weet. Kies je voor deze optie, dan wordt je schilderij op een frame van 2 cm gespannen. Er bestaan ook baklijsten van 6 cm dik. Daarbij hoort in principe een raamwerk van 4 cm dik, maar je bent natuurlijk vrij om voor een frame van 2 cm te kiezen. Daardoor creëer je extra diepte in je schilderij.

Als laatste is het mogelijk om een keuze te maken uit een van de sierlijsten die wij kunnen bieden. Vooralsnog zijn deze sierlijsten alleen nog in de galerie te bezichtigen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk al onze voorbeelden, vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top