JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Rond maatwerkschilderij

Rond maatwerkschilderij

by Betaalbarekunst.nl, 25/04/2018

Het kunst-op-maat project dat wij deze keer graag uitlichten is weer erg bijzonder: een rond schilderij! Omdat maatwerk onze specialiteit is, was het schilderen, in dit geval aan buddha op 100% canvas, niet de grootste uitdaging. De moeilijkheid zat ‘m hier natuurlijk in het ronde frame met een diameter van 110 cm, waar het doek (met witte zijkant) op gespannen moest worden.

Voor dit ronde frame zijn wij uitgegaan van een multiplex plank van 18 mm dik. Deze hebben wij verzaagd tot een ring met een diameter van 108 cm en een breedte van 8 cm. Om het frame perfect rond te krijgen, en aan de vereiste dikte van 4 cm te komen, moest er om de ring een plint worden verlijmd. Met een lengte van bijna 3,5 meter, moest deze uit een hardhouten balk worden gezaagd. Bovendien moest de plint rond worden afgefreesd om het doek aan de voorkant netjes overheen te kunnen spannen. Voor de nodige stevigheid werd er tot slot een standaardkruis in bevestigd.

rond frame voor maatwerkschilderij

Het opspannen van het ronde schilderij was ook geen standaardklus. Om de overgang tussen het schilderwerk en de witte zijkant exact op de rand van het frame te krijgen, was een kleine uitdaging, maar vooral een kwestie van precisie en geduld. Spannender was het vierkante doek om het ronde frame heen te krijgen. Waar wij bang waren voor vele vouwen aan de zijkant (de klant had hier ook rekening mee gehouden), zaten deze dankzij 200 nieten netjes aan de achterkant. En zo was het ronde buddha-schilderij een feit.

 

rond buddha schilderij op maat

Al-met-al een leuk maar tijdrovend project, maar weer met een tevreden klant!

Specificaties
Techniek: olieverf op 100% canvas
Afmetingen (bxh): 110 x 110 cm
Gespannen op: rond spieraam van 4 cm dik
Afwerking: zijkanten wit geschilderd
Kosten: 450 euro inclusief btw en verzending

Meer weten over kunst op maat?
Dit bericht is om een beeld te geven van onze werkwijze en de kosten van maatwerk. Heb je ook een schilderij die je wilt laten naschilderen? Neem dan een kijkje bij onze maatwerkservicevoorbeelden of neem contact met ons op.

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top