JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Laat je favoriete abstracte schilderij naschilderen

Laat je favoriete abstracte schilderij naschilderen

by Nienke, 15/11/2018

Abstracte kunst heeft een hele goede eigenschap: het is tijdloos. Schilderijen die abstract zijn, zijn niet gevoelig voor modegrillen, seizoenskleuren of hypes. Abstracte kunst is wat jij vindt dat het is. Ben jij een liefhebber en heb je een heel eigen idee in je hoofd, maar niet de kwaliteit en de tijd om het te maken? Grijp dan nu je kans; de schilders van Betaalbare Kunst op Maat schilderen aan de hand van jouw aanwijzingen en opgestuurde voorbeelden een uniek schilderij op maat. En dat voor een zeer acceptabele prijs. Twijfel daarom niet langer, maar onderzoek hoe leuk jouw persoonlijk geregisseerd abstracte schilderij kan uitpakken.

Je spreekt van abstracte kunst, als de kunstenaar weinig tot geen overeenkomst laat zien tussen de zichtbare werkelijkheid en het schilderij.

Abstracte kunst, een vormen en lijnenspel

Abstracte kunst is subcategorie van de stroming Moderne kunst. Het abstracte schilderij laat niet de ware realiteit in zijn directe beeltenis zien. Het schilderij is een weergave van lijnen, vormen en kleuren. De kunstenaar probeert op die manier zijn visie en emotie weer te geven. Dit in tegenstelling tot een figuratieve kunstenaar, die juist een realistisch beeld probeert te scheppen. Het onderstaande schilderij is een goed voorbeeld van een abstracte weergave van een realistische actiefoto.

originele foto abstracte skierabstracte schilderij skier

Bekende abstracte kunstenaars

Paul Cézanne (1839-1906) schilderde de eerste erkende abstracte werken rond het jaar 1900. Andere bekende abstracte kunstenaars zijn Picasso, Mondriaan, Gauguin en Kandinsky. De schilderstijl van Picasso is zeker in het begin heel erg beïnvloed door Cézanne. Mondriaan gebruikte zijn kunst om naar de oervorm van dingen te zoeken. Gauguin beeldde de ‘abstractie van de natuur’ uit. Kandinsky zocht in objecten altijd naar het goddelijke en bovennatuurlijke en schilderde dat op abstracte wijze na. In Nederland hebben de Cobraschilders Karel Appel, Corneille, Constant en Jan Nieuwenhuijs veel bekendheid verworven met hun abstracte schilderstijl.

Abstracte schilderijabstracte schilderijen nageschilderd

Abstracte kunst; een uiting van idealisme

De vroegere abstracte kunstenaars waren rasechte idealisten. Ze hoopten met hun werk een voorbeeld te zijn voor de maatschappij. Daardoor zou er een mooiere en harmonieuzere wereld ontstaan. Binnen abstracte kunst zijn grofweg twee grote stromingen:

1. Abstract expressionisme

Schilders uiten hun emoties in hun kunst. Het schilderproces is belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Het directe intuïtieve handelen staat centraal.

2. Geometrische abstracte kunst

Deze stroming richt zich op lijnen en basisvormen. In veel schilderijen komen geometrische figuren terug, zoals vierkanten en driehoeken. Een schilderij wordt gezien als een bevroren beeld, zonder bovenkant, onderkant of zijkanten.

Abstracte kunst origineel

Nageschilderd schilderij

Het gepersonaliseerde abstracte schilderij

Bij Betaalbare Kunst op Maat kun je je lievelingswerk laten reproduceren. Als je een abstract schilderij na laat schilderen, kun dingen laten aanpassen. Misschien wil je een totaal andere kleurstelling of afmeting. Of wil je er een vleugje humor aan toevoegen. Het kan zijn dat je je laat leiden door een bijzondere quote (zie schilderij ‘Where I sleep’) en wil je dit voor iedereen zichtbaar maken. Bij het voorbeeld in deze blog zie je dat de achtergrond van het originele schilderij is nageschilderd, waarna de quote is aangepast.

Een ander goed voorbeeld van een opdracht voor het naschilderen van een abstract schilderij is ‘Frans, een vlammende kopie’, een van de twee schilderij die je hierboven ziet. Zou jij kunnen zeggen welke van de twee het originele werk is?

Bekijk de website voor meer creatieve voorbeelden van onze eerdere opdrachtgevers.

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top