JOUW SCHILDERIJ OP MAAT VANAF 199 EURO
Hoe kun je een (zelf) portret op maat laten maken?

Hoe kun je een (zelf) portret op maat laten maken?

by Nienke, 30/09/2018

Portretkunst is een van de oudste vormen van kunst. De Romeinen bezaten in de eerste eeuw na Christus al de wil en de mogelijkheid om een portret te maken. Het waren vooral de rijke Romeinen die zichzelf lieten vereeuwigen. Ook de Grieken lieten al vroeg in de 3e eeuw een portret van een overledene maken om te gebruiken bij de herdenking. Hoe bekender portretkunst werd, hoe minder waarheidsgetrouw een zelfportret werd. In de 4e eeuw na Christus werden zelfportretten gebruikt als uiting van zelfverheerlijking. De portretten waren een weergave van hoe iemand zichzelf graag zag of wilde laten zien. Pas in de Renaissance werden de realistische portretten weer populair.

Realistisch portretKarakter en uitstraling

Portretkunstenaars zijn heel bedreven in het vastleggen van iemands karakter en uitstraling. Door te kiezen voor een portret, kies je voor echt persoonlijke kunst. Een goede portretschilder besteed veel aandacht aan:

  1. De gezichtsuitdrukking
  2. Een karakteristieke houding van het onderwerp
  3. De compositie
  4. De lichtinval

Een goed geschilderd portretschilderij of zelfportret moet een bepaald gevoel opwekken bij degene die het portret bekijkt. Ook als de aanschouwer het geschilderde personage of het uitgebeelde huisdier nog nooit in levende lijve heeft gezien, moet het interessant zijn om naar te kijken.

Portret van je huisdierWaarom zou je een (zelf) portret laten maken?

De meeste mensen die ervoor kiezen om een portret te laten maken, hebben een prachtige duurzame herinnering voor ogen. Ze denken terug aan een geliefd persoon of een trouw dierenmaatje. Je kunt ook een zelfportret laten maken van een moment dat je erg trots was op jezelf. Misschien heb je wel een foto van jezelf bovenop een bergtop of wil je een portretschilderij van hoe je er als klein kind uitzag. Een zelfportret in je huis maakt dat je dagelijks terug kan kijken op een bijzonder moment in je leven. Dat geeft je elke dag een flinke stoot energie of zelfvertrouwen.

portret en facePortretkunst van Betaalbare Kunst op Maat

Heb jij een foto van jezelf, je kinderen of je favoriete huisdier waar je heel graag meer mee wil doen? Betaalbare Kunst op Maat heeft een eenvoudige werkwijze. Je kunt heel precies aangeven wat voor soort portret je wil hebben. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen, een voorkeur afspreken voor een kleurenpallet en een schilderstijl. Wil je een realistische afbeelding? Of liever een minimalistisch of abstract schilderij op maat? Onze kunstenaars werken volledig volgens jouw aanwijzingen, dus je krijgt wat je voor ogen had. Je kunt het geheel afmaken met een mooie sier- of baklijst naar keuze.

abstract portretCashback actie

De prijzen van Betaalbare Kunst op Maat zijn zeer betaalbaar. Bovendien kun je profiteren van een leuke cashback actie. Daarvoor hoef je alleen je aankoop met de bezoeker van onze site te delen, zodat onze toekomstige klanten een beeld hebben van de mogelijkheden van Betaalbare Kunst op Maat. Als je je portret met ons gedeeld hebt, ontvang te tien euro retour op je rekening. Wil je zelf zien welke opdrachten we allemaal al verwerkt hebben? Kijk dan snel bij de foto’s van klanten en doe leuke inspiratie op!

Geen reacties


Please login to comment

Laatste berichten

Back to Top